Σύμφωνα με τις διαρροές τις τελευταίες ημέρες Βενιζέλος και Κουβέλης φέρονταν να πορεύονται πάνω σε μια κοινή γραμμή και να έχουν δημιουργήσει ένα κοινό μέτωπο και μάλιστα ιδιαίτερα απέναντι στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή το λουκέτο στην ΕΡΤ. 
 
Εκ του αποτελέσματος και μόνο αντιλαμβάνεται κανείς πως κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έθεσε θέμα άρσης της στήριξης προς την κυβέρνηση που θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές τη χώρα. 
 
Προς επίρρωση αυτού... το κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χθες λίγο πριν από την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο κ. Βενιζέλος εξουσιοδοτήθηκε να χειριστεί την κατάσταση εν λευκώ υπό τον όρο να μην οδηγήσει τη χώρα στο επικίνδυνο μονοπάτι των πρόωρων εκλογών.
 
Τελικά ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν εξισορροπιστικός ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και τον Φώτη Κουβέλη σε μια ύστατη προσπάθεια που επιχειρούνταν από την περασμένη Δευτέρα να μην διαρραγεί η κυβερνητική συμμαχία γεγονός που θα οδηγούσε σε μείζονα πολιτική κρίση και αστάθεια.