Όλες τις προηγούμενες ημέρες, στο κυβερνητικό επιτελείο αλλά και στο επιτελείο του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγ. Βενιζέλου προσπαθούσαν να πιθανολογήσουν που θα έγερνε η ζυγαριά για τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Βενιζέλου διευκρινίζεται ότι μέχρι την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν πεπεισμένος ότι ο εταίρος του δεν θα βγάλει το «πόδι» από την κυβερνητική συμμαχία, εξου και η απόφασή του να εμφανίζεται επί ημέρες σε απόλυτη ταύτιση με τον κ. Κουβέλη.

Λιγότερο κατηγορηματικοί ήταν οι συνεργάτες του κ. Σαμαρά σε σχέση με τις προθέσεις του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ, αφού, ορισμένοι τουλάχιστον εξ αυτών, δεν απέκλειαν να μην αντέξει τελικώς στις εσωτερικές του πιέσεις ο κ. Κουβέλης και να πάρει τη μεγάλη απόφαση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες, στο μεσοδιάστημα μεταξύ της συνάντησης των αρχηγών της Τετάρτης και της χθεσινής, το Μέγαρο Μαξίμου έδωσε εντολή στο οικονομικό επιτελείο – στον αναπληρωτή υπουργό κ. Σταϊκούρα συγκεκριμένα – να αναζητήσει κονδύλι για την πρόσληψη όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ στο μεταβατικό σχήμα.

Η εντολή αυτή δείχνει ξεκάθαρα την επιδίωξη του Μεγάρου Μαξίμου να αφαιρέσει κάθε επιχείρημα ή πρόσχημα από τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ, στην περίπτωση που – όπως και συνέβη - ο κ. Κουβέλης θα πισωγύριζε στην αρχική του θέση, ζητώντας την πρόσληψη του συνόλου του προσωπικού.

N.T