Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του υπογραμμίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει η ώρα για την δημιουργία ενός νέου σχήματος στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, δηλώνει ξεκάθαρα ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του και ότι «και σαν όνομα πλέον, δημιουργεί προβλήματα». Τονίζει δε, ότι «σε ένα κεντροαριστερό σχήμα θα πρέπει να τιθασευτούν τα "εγώ" και οι προσωπικές φιλοδοξίες και να υπάρξουν συμβιβασμοί, αλλιώς θα υπάρχουν μόνο χαμένοι». Ο ίδιος πάντως διευκρινίζει ότι θα υποστηρίξει το νέο σχήμα, αλλά δεν έχει φιλοδοξίες να ηγηθεί.

Ο κ. Μπουτάρης προσθέτει ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, καθώς «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ικανός να κυβερνήσει σήμερα, ούτε η ΝΔ μπορεί να κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το αποτέλεσμα θα είναι ακυβερνησία».

Παράλληλα κατακρίνει το «μαύρο» της ΕΡΤ, τονίζοντας ότι ήταν κακός ο χειρισμός από την πλευρά της κυβέρνησης. «Όταν οι αρχηγοί συμφώνησαν για την τρικομματική κυβέρνηση, έπρεπε να συμφωνήσουν και για το ότι οι αναδιαρθρώσεις και οι διορισμοί θα γίνουν μόνο με αξιοκρατικά κριτήρια. Τα οποία θα τα κρίνουν τρίτοι και όχι οι κομματικοί».

Επικαλούμενος μια πρόσφατη δήλωση του Κώστα Σημίτη ο κ. Μπουτάρης σχολίασε: «Το μυαλό, όπως πολύ καλά είπε ο Σημίτης, δεν το πουλάμε στον μπακάλη, το δίνει ο Θεός για να το χρησιμοποιείς και όχι για να γεμίζει μόνο το κρανίο σου».