Δυσφορία έχει προκαλέσει στο περιβάλλον του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου η συνεχιζόμενη φημολογία περί όρων τους οποίους υποτίθεται έθεσε στον Πρωθυπουργό για την θέση του αλλά και τον ρόλο του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Καθημερινός συνομιλητής του νέου υπουργού Εθνικής Άμυνας σημειώνει ότι:

«Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όχι μόνο δεν έθεσε θέμα για τον ανασχηματισμό αλλά αντιθέτως αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση του Πρωθυπουργού. Όταν μάλιστα δέχθηκε τηλεφώνημα από τον κ. Σαμαρά άκουσε τον Πρωθυπουργό προσεχτικά να του εξηγεί το σχεδιασμό του.

Μάλιστα ο κ. Σαμαράς είναι αυτός ο οποίος του είπε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει θέσει θέμα για την ανάληψη του Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και την θέση Αντιπροέδρου από τον ίδιο!».

Η ίδια πηγή επισημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός για λόγους συμβολισμού δεν ήθελε να εκχωρήσει στο ΠΑΣΟΚ το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά οι πιέσεις του κ. Βενιζέλου πέρα από ασφυκτικές αποδείχθηκαν και αποτελεσματικές.

Στην συνέχεια ο κ. Σαμαράς φαίνεται ότι εξήγησε την κατάσταση στον κ. Αβραμόπουλο και του διαμήνυσε ότι θα τον τοποθετήσει στο Υπουργείο Άμυνας και θα προτείνει στον κυβερνητικό του εταίρο μια ακόμα θέση Αντιπροέδρου την οποία θα έδινε στον κ. Αβραμόπουλο. Αυτή η κίνηση εκτιμήθηκε ότι θα επέφερε ισορροπία.

Ο κ. Βενιζέλος ωστόσο δεν αποδέχθηκε την πρόταση και ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε σχετικά τον κ. Αβραμόπουλο και όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Αβραμόπουλος δεν έφερε καμία απολύτως αντίρρηση στην τελική επιλογή του Πρωθυπουργού.

T.X