Αν και δεν μίλησε η νέα αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά κατά την επίσημη τελετή ανάληψης των καθηκόντων της δεν έχασε την ευκαιρία να τοποθετηθεί με δηλώσεις  που έκανε στη συνέχεια στα τηλεοπτικά κανάλια μόλις άδειασε η αίθουσα όπου έγινε η «αλλαγή φρουράς» της  πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι τόπος και ο λαός έχει δώσει ότι μπορούσε και τώρα  πρέπει να κινηθούμε προς την ανάπτυξη. Να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία που μας παρέχεται και να την αξιοποιήσουμε. Θεωρεί, όπως είπε, ότι η εθνική  συνεννόηση είναι αναγκαία συνθήκη για οποιαδήποτε ευημερία και ότι δεν μπορεί να υπάρξουν εκπτώσεις στα εθνικά συμφέροντα.

Αναφερόμενη στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων υπογράμμισε ότι «πρέπει να σταθούμε δίπλα τους πέρα από κάθε σκοπιμότητα».

Όσο για το ότι είναι η πρώτη γυναίκα που τίθεται στην πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεών της παραδέχτηκε πως αποτελεί για εκείνην μεγάλη τιμή.

Βέβαια σε ερώτηση εκτός κάμεράς για το ποια θα είναι τα καθήκοντά της εκείνη αρκέστηκε στο να πει «ακόμα δεν έχω συνεννοηθεί με τον υπουργό Άμυνας».

Γ.Κοκ.