Μια κρίσιμης σημασίας συνάντηση θα έχουν αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης με τον κ Σόιμπλε καθώς οι δύο άνδρες θα προσδιορίσουν το πλαίσιο της επικείμενης επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στην Αθήνα.

Μια επίσκεψη που θα έχει στην αιχμή της τη δημιουργία Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου κατά το πρότυπο του Γερμανικού KFW  που χρηματοδοτεί δράσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Αθήνα ευελπιστεί ότι με τη δημιουργία του Ταμείου μπορεί να εξασφαλίσει ένα σημαντικό ποσό για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο θα μπορούσε ίσως να είναι ανάλογο εκείνου που δόθηκε στην Ισπανία (ύψους ενός δισ.).

Βεβαίως, για τη Μαδρίτη η βοήθεια ήταν πιο εύκολη καθώς διαθέτει Αναπτυξιακή Τράπεζα, κάτι που δεν συμβαίνει στην Ελλάδα, η οποία, ωστόσο, φιλοδοξεί να υπερβεί τον σκόπελο με τη δημιουργία του Ταμείου.

Ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος είχε και την ιδέα για τη δημιουργία ενός ταμείου αντί αναπτυξιακής τράπεζας που δεν έχει σε αυτή τη φάση η Αθήνα τη δυνατότητα να δημιουργήσει, προσέρχεται στη συνάντηση με τον κ. Σόϊμπλε με πλήρες σχέδιο για τους τρόπους υλοποίησης της πρωτοβουλίας. 

Ν.Τ