Με «άρωμα γυναίκας» θέλει να πλημμυρίσει το Πεντάγωνο η Φώφη Γεννηματά.

Εκτός του ότι είναι η πρώτη γυναίκα που εισήλθε στην πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων θα πάρει και γυναίκες υπασπιστές, όπως δήλωσε σε δικτυακή της συνέντευξη.

Γεγονός πρωτόγνωρο για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όχι επειδή θεωρούνται οι γυναίκες κατώτερες από τους άντρες αλλά γιατί στη θέση του υπασπιστή επιλέγονται θεωρητικά πάντα, αξιωματικοί μάχιμοι που  να έχουν αρκετή εμπειρία ώστε να μπορούν να μεταφέρουν τη σωστή εικόνα στον υπουργό Άμυνας.

Δηλαδή να έχουν κάνει αερομαχίες, να έχουν μουσκέψει με ιδρώτα αρκετές φορές τη στολή  έχουν αναλάβει διοικητικές θέσεις υψηλής ευθύνης και να είναι πολύ καλά ενήμεροι για το αντικείμενό τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι όλοι οι άντρες αξιωματικοί που κατά καιρούς ανέλαβαν το ρόλο του υπασπιστή ήταν άξιοι και ικανοί.

Ωστόσο η Φώφη Γεννηματά είπε συγκεκριμένα: «Νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει μία γυναίκα Υπασπιστής το λιγότερο».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της είπε:

«Θα πιάσω τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν ο Βενιζέλος και ο Ραγκούσης». Της ευχόμαστε πάντως να πιάσει γερά τη σκυτάλη των υποβρυχίων και να τη φτάσει ως το τέλος μπας και δουν υποβρύχια στο Πολεμικό Ναυτικό . Μπορεί την ήδη προβληματική σύμβαση των υποβρυχίων να την ανέβασε κατά ένα ένα δις ευρώ ο πρόεδρος της Ευάγγελος Βενιζέλος και να υπόγραψε  καινούργια σύμβαση αλλά στο Πολεμικό Ναυτικό ούτε με κιάλια δεν βλέπουν τα υποβρύχια που περιμένουν εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα να δημιουργείται επιχειρησιακό κενό.
 
Γ. Κοκ.