Τέσσερις υπουργοί σήκωσαν χθες το βάρος υπεράσπισης της κυβερνητικής  πολιτικής. Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Χάρης Παμπούκης, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Ντίνος Ρόβλιας. Στο Μαξίμου, δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υφυπουργός οικονομικών... λαχάνιασαν και πολύ μάλιστα.

Ο υφυπουργός ανάπτυξης το πάλεψε και ο υπουργός επενδύσεων- με δεδομένες τις αντίξοες συνθήκες, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Το γεγονός δεν πέρασε ασχολίαστο ούτε στο ΠΑΣΟΚ, όπου ο Χάρης Παμπούκης δεν έχει δα και τους πιο φανατικούς φίλους. Ωστόσο, η ατάκα “δεν είμαστε μεσίτες” καταγράφηκε.
Την ίδια ώρα, στο κομματικό χρηματιστήριο, οι μετοχές του Γ. Παπακωνσταντίνου βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση- σαν τα... Λαναρόχαρτα ένα πράμα. Όλο και περισσότεροι πιστεύουν ότι έπαιξε παιχνίδι σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου και υιοθετούν τις πληροφορίες που προέρχονται από συνεργάτες του Πρωθυπουργού σύμφωνα με τις οποίες στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει οργή για τον τσάρο.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι όλοι πιστεύουν πως ο Πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τον υπουργό οικονομικών για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ.
Που εδράζονται λοιπόν οι φωνές διαμαρτυρίας; Σε κάτι που ειπώθηκε στο γεύμα εργασίας Παπακωνσταντίνου- εκπροσώπων της τρόικας πριν την συνέντευξη της περασμένης Παρασκευής.