current views are: 4

28 Ιουνίου 2013
Δημοσίευση08:41

Γιάννα Αγγελοπούλου: Πήγα σε σύμβουλο γάμου με τον Θεόδωρο

Για την πολιτική σκηνή της χώρας και την προσωπική της διαδρομή μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Δημοσίευση 08:41’
αρθρο-newpost

Για την πολιτική σκηνή της χώρας και την προσωπική της διαδρομή μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Για την πολιτική σκηνή της χώρας και την προσωπική της διαδρομή μίλησε το βράδυ της Πέμπτης, η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η κυρία Αγγελοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Αυτοψία», σχολίασε αν κάνει «άνοιγμα» προς τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Όταν ο κόσμος δει ότι κάποιοι ξεγέλασαν τις προσδοκίες του, είναι υποχρεωμένος για μένα, σαν πολίτης, να πάει σε άλλες λύσεις. Και ο κόσμος είναι ελεύθερος».

Σχετικά με την απόφασή της να γράψει το βιβλίο της σημείωσε:

 «Είχα διαβάσει κάποτε πώς αν θες η ιστορία σου να ακουστεί σωστά γράψ’ την μόνη σου, αποφάσισα λοιπόν να γράψω την ιστορία μου, την πορεία μου δηλαδή… Γιατί θεώρησα ότι θα έχει ενδιαφέρον; Γιατί ξεκίνησα από το Ηράκλειο της Κρήτης, ένα απλό κορίτσι από μια απλή μέση οικογένεια και προσπάθησα να ανοίξω τα φτερά μου, να κάνω πράγματα, να σπουδάσω, να πετύχω, να γίνω δικηγόρος, να μπω στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να δώσω πράγματα στη χώρα μου και μου έδωσε ευκαιρία η χώρα μου να τα κάνω και όλα αυτά. […] Το βιβλίο μου ονομάζεται “My greek drama”, τι είναι ουσιαστικά; Η πορεία ενός ανθρώπου, η πορεία της χώρας μας τις εποχές που εγώ έδειχνα τι μπορούμε να κάνουμε και το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι μια ιστορία, που έχει μέσα και τραγωδία, έχει και προσπάθεια και επιτυχία και αποτυχία, έχει και προδοσία έχει και λύτρωση, έχει και ελπίδα όμως».

Για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι πιστεύει ότι η Ελλάδα δικαιούται καλύτερης τύχης. Ότι ο κόσμος αξίζει καλύτερης τύχης και καλύτερης μεταχείρισης. Έχει σημασία ποιοι διοικούν αυτό τον τόπο. «Και για αυτό ενδιαφέρομαι, όπως ενδιαφερόμαστε όλοι μας. Η ελπίδα μου και η προσευχή μου είναι ότι θα υπάρχουν άνθρωποι να ηγούνται, άνθρωποι που θα θέλουν να φέρουν αποτέλεσμα… Και όχι να είναι ο στόχος τους να διαιωνίζουν την παρουσία τους στην εξουσία» δήλωσε.

Στη συνέντευξή της, η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη δήλωσε ακόμη «αμετανόητη»  για τα καυστικά σχόλια που κάνει στο βιβλίο της για τους πολιτικούς τονίζοντας: «Δεν παίρνω πίσω τίποτα», ενώ απέρριψε τα σενάρια για την ίδρυση νέου δικού της κόμματος. 

Απαντώντας στην ερώτηση εάν σήμερα υπάρχουν ηγέτες στο πολιτικό σκηνικό, η ίδια υπογράμμισε: «Βλέπω στους νέους ανθρώπους και βεβαίως ενδεχομένως αυτοί που δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί. Είμαι ρεαλίστρια. Μιλάω λοιπόν για το πρόβλημα έλλειψης ηγεσίας για δεκαετίες τώρα», ενώ αναφερόμενη στο κλείσιμο της ΕΡΤ η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη τόνισε: 

«Εγώ γνώρισα ένα διαφορετικό δημόσιο. Ανθρώπους ικανούς, ανθρώπους που θα μπορούσαν να έχουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, βρήκαν λύσεις σε εκατοντάδες προβλήματα, άξιους υπαλλήλους, άξια στελέχη που όταν τους ζητήθηκε με το σωστό τρόπο έδωσαν τα πάντα από τη ζωή τους. Όταν λες κάνω κάτι, όταν λες διαλύω κάτι ή καταστρέφω κάτι, πρέπει να έχεις πάντα ένα πρόγραμμα υπαρκτό που λες στη θέση του έχω κάνει κάτι άλλο…»

Μιλώντας για τις αναφορές στο βιβλίο της για τον τρόπο που χρησιμοποιούσε τη γοητεία και την εμφάνισή της, ανέφερε: «Eμείς οι γυναίκες έχουμε και άλλα χαρίσματα. Έχουμε τη γοητεία, έχουμε αυτό που λένε μυριζόμαστε τα πράγματα, και έχουμε τη δυνατότητα ακόμα και αν χρειαστεί να κολακεύσουμε ή να κλάψουμε να πετύχουμε πράγματα…. Θέλετε να με δείτε σαν τίγρη και τυφώνα μαζί; Πες μου ότι αυτό δεν γίνεται».

Τέλος, μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Γιάννη Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στην γνωριμία της με τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο:

«Ήμαστε σε απόσταση περίπου 10 βημάτων. Ο Θόδωρος καθόταν με τους γονείς του και εγώ ήμουν απέναντι. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα να με αφήνουν οι δυνάμεις μου και τραβήχτηκα πίσω και μου έδωσαν κάποιοι ευγενείς άνθρωποι ένα ποτήρι νερό και συνήλθα. Και μετά βεβαίως μου είπε ένας πρέσβης, ότι και εμένα αν με κοίταζε έτσι ο κ. Αγγελόπουλος θα είχα λιποθυμήσει. Αυτή είναι η ιστορία», ενώ για τη μεγάλη κρίση που περάσε ο γάμος της λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων παραδέχτηκε: «Κάποια στιγμή ράγισα και κάποια στιγμή ράγισε το γυαλί. Και βέβαια δεν θα σας πω τι έκανα, αλλά ήθελα να σώσω τη σχέση μου, το γάμο μου, την οικογένειά μου.. Ζήτησα βοήθεια επαγγελματική, να με βοηθήσουν να σώσω το γάμο μου».


σχετικα αρθρα