Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο Μιχάλης Καρχιμάκης με σχόλιό του στο Facebook και το  Τwitter με αφορμή την αντικάτασταση των διοικητών του ΟΓΑ, ΕΟΠΥΥ και ΕΟΦ. Ο κ. Καρχιμάκης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι  δεν «υπάρχει καμία εγγύηση σεβασμού του κ. Σαμαρά στο ΠΑΣΟΚ».

«Μαθαίνω ότι  υπήρξε ενόχληση, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης για τις μονομερείς και ασεβείς θεσμικά ενέργειες της δεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά να αντικαταστήσει αστραπιαία τους διοικητές του ΟΓΑ, του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ χωρις καμία προηγούμενη συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ .

Όλα αυτα  τα είχα διατυπώσει στο πολιτικό συμβούλιο εκφράζοντας την βεβαιότητα και την διαφωνία μου για την συμπεριφορά του Σαμαρά και της Δεξιάς ενόψει της συμμετοχής μας σε αυτο το σχήμα. Έτσι λοιπόν, δεν υπάρχει καμία εγγύηση σεβασμού. Συνεχίζουν να μην υπάρχουν καθαροί όροι λειτουργίας της κυβέρνησης πριν καν ξεκινήσει την δουλειά της. Ειναι βεβαιο οτι οι κρίσεις θα είναι συνεχείς. Το δεξιό σύστημα θα είναι ανεξέλεγκτο και ασύδοτο. Τα όρια της αξιοπρέπειας μας θα παραβιάζονται συνεχώς. 

Το κύρος της παράταξης θα θίγεται συνεχώς. Η υποχωρητικότητα μας  θα αναπαράγει το θράσος τους. Όλα αυτα θα είναι επαναλαμβανόμενα . Γιατί ο λύκος έβαλε προβιά προβάτου, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί. Τελικά, η δεξιά θα μας χωνεψει με την συμπεριφορά της και τους εκβιασμούς της. Τελικά απέναντι σε αυτη την πολιτικη συμπεριφορά  της δεξιάς που θα έχει και άλλες προεκτάσεις. Υπάρχει  φρένο;

Υπάρχει  ανάχωμα; Και κάτι επίσης σημαντικό.  Γιατί  δεν συμφωνήθηκαν και δεν δημοσιοποιήθηκαν πρώτα οι πολιτικές και το περιεχόμενο τους , όπως είχε συμφωνηθεί στο πολιτικό συμβούλιο;  Που είναι η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας , η συζήτηση του  περιεχομένου της  ,το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της , τα επιδιωκομενα αποτελέσματα της ; Ποιο είναι το μήνυμα λοιπόν , προς τα θύματα της κρίσης και τους ανθρώπους της δημιουργίας που δοκιμάζονται»;