«Συγγνώμη δεν νιώθω καλά, πρέπει να κάτσω για δύο λεπτά», είπε ο Αντώνης Σαμαράς προς το τέλος της ομιλίας του, «παγώνοντας» το ακροατήριό του και προκαλώντας στη συνέχεια έντονη αγωνία στους συνέδρους της ΝΔ που βρισκόταν στο κατάμεστο γήπεδο του Ταε Κβο Ντο, στο Φάληρο.

Αμέσως κατευθύνθηκε προς την καρέκλα του στο προεδρείο του Συνεδρίου, όπου έτρεξαν κοντά του η σύζυγός του, γιατροί και συνεργάτες, προσφέροντάς του ζάχαρη και πορτοκαλάδα.

Την ίδια ώρα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής προσπαθούσαν να κρατήσουν στις θέσεις τους, τους συνέδρους που σε φορτισμένο κλίμα, ήθελαν να πλησιάσουν για να πληροφορηθούν από κοντά τι έγινε, ενώ αρκετοί, συγκινημένοι ξέσπασαν σε λυγμούς.

Η εξάντληση του πρωθυπουργού προήλθε από τους εξουθενωτικούς ρυθμούς δουλειάς που ακολουθεί συνεχώς, σε συνδυασμό με μια ίωση γαστρεντερίτιδας που τον ταλαιπωρεί εδώ και τέσσερις ημέρες.

Επιστρέφοντας χθες το απόγευμα από τις Βρυξέλλες όπου το προηγούμενο βράδυ είχε συμμετάσχει μέχρι τα ξημερώματα στη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Σαμαράς κατευθύνθηκε κατευθείαν στο Συνέδριο χωρίς να ξεκουραστεί, γεγονός που επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας του.

Μετά από πέντε λεπτά πάντως και έχοντας την άδεια των παριστάμενων γιατρών του ΕΚΑΒ, ο πρωθυπουργός ανέβηκε ξανά στο βήμα με τη φράση: «Στους αγώνες μένουμε πάντα όρθιοι, δεν πέφτουμε ποτέ», καταχειροκροτούμενος με πάθος από τους συνέδρους, ενώ έκλεισε την ομιλία του λέγοντας «τελειώνω γιατί κι εγώ ακόμα το παράκανα», με αρκετούς από το ακροατήριο να του φωνάζουν «Πρόεδρε είσαι παλικάρι!»

Π.Ρ