Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να κυβερνήσει την χώρα. Αυτό διατείνεται με πάθος ο Αλέξης. Είναι έτσι όμως; Μπορεί;

Δεν θα σταθώ στην τελευταία δήλωση του, που (δεν) αποκάλυψε τον μαγικό τρόπο να επαναφέρει τους μισθούς και συντάξεις στην προ μνημονίου εποχή! Όχι! Δεν είμαι εγώ ο λαϊκιστής.

Θα έρθω στο θέμα των τελευταίων ημερών και του αγωγου TAPΜου προκάλεσε τουλάχιστον εκπληξη η τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα.

Χαρακτηρισαν την συμφωνία «επικοινωνιακο παιχνίδι», «εξαπάτηση του λαού» και πολλά πολλά άλλα, και λίγο πολύ κατηγόρισαν την κυβέρνηση για την στάση της στο θέμα. Πάλι λάθος εκαναν αυτοί οι κυβερνώντες!

Θα πείτε, και τι το περίεργο βρίσκεις; Αξιωματική αντιπολίτευση είναι, αριστερό κόμμα είναι, ενάντια στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο είναι, φυσιολογικο είναι να έχουν αυτή την στάση.

Έλα μου όμως που πριν από κάνα μήνα άλλα έλεγαν. Δια στόματος Ευγενίας Ουζουνίδου σε ημερίδα του ΕΒΕΑ χαρακτήρισαν τον αγωγό «ζήτημα εθνικής και στρατηγικής σημασίας».

Θα λέτε τώρα, και ποια είναι αυτή; Σε κάποια φιλοαμερικανική, καπιταλιστική συνιστώσα θα ανήκει, γιατι μην ξεχνάμε υπάρχει έμμεσο αμερικάνικο ενδιαφέρον στον αγωγό. Πάντως βουλευτής είναι, κάτι θα ξέρει.

Και καταλαβαίνω ότι μία βουλευτής ίσως δεν είναι αρκετή. Συμφωνώ!

Έχω και άλλο παράδειγμα. Αθανάσιος Κιτσάκος μέλος του Τομέα Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ. Ε! Αυτός κάτι παραπάνω θα ξέρει από την κυρία. Μίλησε και αυτός στην παραπάνω ημερίδα και εμμέσως πλην σαφώς είπε οτι η συμφωνία ειναι “take it or leave it” σε απταιστα αγγλικά!

Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη άποψη για τον αγωγό. Και να γίνει και να μην γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένη άποψη για όλα τα ζητήματα. Σταθερή, ακλόνητη και την αποκαλύπτει στο λαό.

Γι' αυτο λοιπόν μου γεννιέται και μένα το ερώτημα αν τελικά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ικανός να κυβερνήσει.

Αν ο Αλέξης είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Και όσο δεν αποκτά σταθερή άποψη ειδικά για εθνικά ζητήματα μάλλον θα αργήσει αυτή η μέρα.

Ν.Π.Χ