Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με πρωταγωνιστές το επιτελείο του Γιάννη Στουρνάρα, που βέβαια εκπροσωπούν τον υπουργό τους.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ της αναπληρώτριας υπουργού Άμυνας Φώφης Γεννηματά , του Ειδικού Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου και των εκπροσώπων –συνεργατών του υπουργού Οικονομικών για το θέμα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) ακούστηκαν άκρως προκλητικά λόγια που έβγαλαν από τα ρούχα τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Πρώτα από όλα απέναντι στη Φ. Γεννηματά και στον Οικονόμου ήταν δεκαπέντε (!) συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα που ήθελαν σώνει και καλά  να αποσπάσουν τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να μπει «λουκέτο» στα ΕΑΣ. 

Μάταια ο Ειδικός Γραμματέας του υπουργείου προσπαθούσε να τους πείσει ότι τα ΕΑΣ όχι μόνο βιώσιμα είναι, αλλά μπορούν να καταστούν και κερδοφόρα. Υποστήριξαν επίσης  την αναγκαιότητα να παραμείνουν ανοιχτά για τις απαιτήσεις της ελληνικής άμυνας και μίλησαν για τα συμβόλαια προμήθειας πυρομαχικών ακόμα και της αμερικάνικης αγοράς. Και βέβαια επεσήμαναν την πρόθεση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να παραμείνουν ανοιχτά και στα ελληνικά χέρια

 Τι εξωφρενικό απάντησαν οι εκπρόσωποι του Γ. Στουρνάρα;

«Να μας στείλουν οι Αμερικανοί έγγραφο αν τους είναι απαραίτητη η λειτουργία των ΕΑΣ ,αλλιώς θα τα κλείσουμε…».

Δυστυχώς το υπουργείο Οικονομικών έχει την εποπτεία των ΕΑΣ αλλά με το δεδομένο ότι είναι ελληνικό αυτό το υπουργείο και όχι ντίλερ ξένων συμφερόντων...

Γ.Κοκ.