Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το 9ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο στάδιο του Ταε κβο Ντο στο Φάληρο.

Από το πρωί έχουν ανέβει στο βήμα, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μάκης Βορίδης, ο πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Κων/νος Κυρανάκης και ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Θανάσης Μπούρας.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής από το βήμα του Συνεδρίου δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

Αβραμόπουλος: Πλησιάζει η ώρα που θα δώσουμε τέλος στα μνημόνια

«Η Ελλάδα, η νέα Ελλάδα, κοιτάει μπροστά με αισιοδοξία για το μέλλον» τόνισε στην ομιλία του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι σε αυτό το νέο κάλεσμα, που απηύθυνε ο Αντ. Σαμαράς, «θα είμαστε όλοι ενωμένοι, στρατιώτες στην πρώτη γραμμή».

Μέσα σε έναν χρόνο, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, η κυβέρνηση κατάφερε να ανατάξει το διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της χώρας και σήμερα «δίνουμε σκληρό αγώνα για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση» με σκληρή δουλειά, σχέδιο και αφοσίωση.

Βορίδης: Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης τόνισε ότι: «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. 

Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή» και σημείωσε ότι: «Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους». Επιπλέον, έκανε λόγο για μεγάλη σύγκρουση και μεγάλη αναμέτρηση με την αριστερά.

Κακλαμάνης: Δεν εμπιστεύομαι τον Γιάννη Στουρνάρα

Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του βουλευτή Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος, από το βήμα του Συνεδρίου ανέφερε ότι: «Εθνικό συμφέρον είναι να μην κόβονται μόνο μισθοί και συντάξεις, αλλά να έρθει επιτέλους το δίκαιο αναλογικό φορολογικό σύστημα. Δεν εμπιστεύομαι την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, εμπιστεύομαι όμως τον αναπληρωτή κ. Σταϊκούρα».

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, πώς μπήκαμε στο Μνημόνιο -η δικογραφία έχει έρθει στη Βουλή και κάνουμε ότι δεν την βλέπουμε- πρέπει να καταργήσουμε τον νόμο Ραγκούση, που έκανε την Ελλάδα ανθρώπινη χωματερή», ενώ τάχθηκε έμμεσα, αλλά σαφώς, υπέρ της διεξαγωγής εκλογών: 

«Η πατρίδα μας βιώνει 1,5 εκατομμύρια ανέργους και η μεγάλη πλειοψηφία στενάζει. Μπορούμε αυτό να το πούμε "δημοκρατία"; Τι χειρότερο θα συνέβαινε στη χώρα μας, αν ο λαός αποφάσιζε για την τύχη του; Θέλω να κοιτάζω τον πολίτη στα μάτια, γιατί άλλα του υποσχέθηκα προεκλογικά και άλλα έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.