Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί κατά του Ανδρέα Παπανδρέου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Στη δήλωση με την οποία απαντά ο κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στον κ. Μάκη Βορίδη συνιστά μεγαλύτερη προσοχή στις αναφορές περί του ιδρυτή και επί σειράν ετών πρωθυπουργού της χώρας. Επισημαίνει μάλιστα ότι το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου είναι συνυφασμένο στη λαϊκή συνείδηση με την πολιτική της προσφοράς, της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Καρχιμάκη:

«Κύριε Μάκη Βορίδη,

Ο ελληνικός λαος γνωρίζει ποιοι του έδωσαν αξιοπρέπεια, υπόσταση και ζωή αλλά και ποιοι τον διαπόμπευσαν.

Η δημοκρατική παράταξη και ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι διαχρονικά για πολλές δεκαετίες χαραγμένοι και ταυτισμένοι στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων με την προσφορά, την αξιοπρέπεια και την δημοκρατία.

Η Δεξιά που υπηρετήσατε εσείς σε όλες της τις εκφράσεις είναι η παράταξη των εκβιασμών της διαίρεσης της υπονόμευσης, της υπηρέτησης των φαύλων της αδιαφάνειας, της κοινωνικής υπονόμευσης και της κατάρρευσης ....

Όταν μιλάτε για τον Ανδρέα Παπανδρέου, να είστε πολύ προσεκτικοί.

Οι ασέβειες και οι απρέπειες ήταν διαχρονικά ίδιον της Δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες και υπονομευτές της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της κοινωνίας.

Μιχάλης Καρχιμάκης».