Επιστολή στην Κεντρική Επιτροπή (σ.σ. δεν παρευρέθη σήμερα) απέστειλε ο Νίκος Μπίστης, μέσω της οποίας επιτίθεται ευθέως στον Φώτη Κουβέλη για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μπίστης αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του πως "με την έξοδο της περασμένης Πέμπτης από την κυβέρνηση ολοκληρώθηκε μια πορεία που έχει ξεκινήσει από τα μέσα Οκτωβρίου του 2012 από την σημαδιακή εκείνη συνεδρίαση της ΚΕ που αποφάσισε το «παρών» στα μέτρα με πρόσχημα τα εργασιακά".

Επαναλαμβάνει ότι το κόμμα έκανε ένα βήμα προς τα πίσω, φέρνοντας ως παράδειγμα την ΕΡΤ, λέγοντας "την ώρα που είχαμε όλη την δυνατότητα, μετά το στραπατσάρισμα του Σαμαρά με την ΕΡΤ να απαιτήσουμε άλλη λειτουργία της κυβέρνησης, άλλους συσχετισμούς στο εσωτερικό της, νέα προγραμματική συμφωνία, φύγαμε και κάναμε μετέωρο βήμα προς τα πίσω. Δηλαδή, προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι και να ειπωθεί σήμερα στην ΚΕ, όσα «απεταξάμην τον ΣΥΡΙΖΑ» και αν ακουστούν, το βήμα εκεί θα προσγειωθεί και το έδαφος προετοιμάζεται με σχετικές δηλώσεις του τύπου «Εδώ πήγαμε με την ΝΔ, γιατί να μην πάμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ», « κάντε λίγο πίσω εσείς να τα βρούμε» ( Όχι, κάντε λίγο εμπρός εσείς, απαντάνε από τον ΣΥΡΙΖΑ)" και τονίζει για άλλη μια φορά την πιθανότητα η ΔΗΜΑΡ να καταλήξει σαν τον ΛΑΟΣ, επισημαίνοντας πως "το φάντασμα της εκλογικής κατάληξης του ΛΑΟΣ – Καρατζαφέρη θα πλανάται πάνω μας. Δυστυχώς τα μεγέθη είναι αμείλικτα και επιβάλλουν επιλογές".