Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η κυρία Αγγελοπούλου, περιφέροντας το ύφος πολιτικού ηγέτη εν αναμονή, κατηγορεί τους πάντες και δεν διστάζει μάλιστα να κατατάξει τον εαυτό της, δίπλα σε μεγάλες ιστορικές προσωπικότητες του παρελθόντος .

Οι επικριτές της επισημαίνουν ότι εκτός από το βιβλίο και οι εμφανίσεις της δείχνουν έλλειψη μετριοφροσύνης και μεγαλομανία. Παρουσιάζει τον εαυτό της ως τον σωτήρα που προέλαυνε στην Αθήνα για μία αποστολή διάσωσης…

Η κυρία Αγγελοπουλου εμφανίζεται ως τιμητής των πάντων κατά των πολιτικών, ξεπερνώντας τα όρια, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στη δημόσια συζήτηση με το ζόρι, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για έναν ρόλο στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Εδώ και τέσσερα χρόνια - τα χρόνια της ελληνικής κρίσης δηλαδή- απείχε από τη δημόσια ζωή της χώρας... Μετά το αιφνιδιαστικό λουκέτο σε Ελεύθερο Τύπο και Cityfm η Γιάννα Αγγελοπούλου διατηρούσε ένα χαμηλό προφίλ αποφεύγοντας τα φώτα της δημοσιότητας.

Ζούσε μεταξύ Νέας Υόρκης και Λονδίνου και στις ελάχιστες συνεντεύξεις που παραχωρούσε δεν σταματούσε να υπενθυμίζει πως θέλει να προσφέρει στην Ελλάδα αλλά η Ελλάδα δεν της το επιτρέπει υπονοώντας προφανώς πως το σύστημα πλέον την κρατούσε εκτός ενώ τόνιζε πως μελαγχολεί με όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα.

Στις σχολές δημοσίων σχέσεων όμως διδάσκουν πως εαν κάποιος θέλει να κάνει μια ολική επαναφορά στο προσκήνιο ο καλύτερος τρόπος είναι να γράψει ένα βιβλίο. Πόσο μάλλον ένα βιβλίο το οποίο θα αποκαλύπτει άγνωστες λεπτομέρειες για την πολιτική ζωή μιας χώρας αλλά και πιο ανάλαφρες προσωπικές στιγμές.

Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκε και η Γιάννα Αγγελοπούλου που διέθετε όλα τα μέσα για να συγγράψει αλλά και να προωθήσει το συγγραφικό της πόνημα με τον ιδιαίτερα προκλητικό για την εποχή τίτλο: «My greek drama».

Με ιδιαίτερα προσεκτική προώθηση και με την ασφάλεια που της παρέχει η κοινωνική και οικονομική της θέση δεν δίστασε να αποκαλύψει ακόμα και τις λεπτομέρειες για την πολυσυζητημένη γνωριμία με τον σύζυγό της επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο, όταν εκείνη ήταν ακόμη μια νέα βουλευτής, προκειμένου να στρέψει τα φώτα πάνω της.

Το βιβλίο ήταν το όχημα και σε συνδυασμό με κάποιες καλά επιλεγμένες τηλεοπτικές συνεντεύξεις και ατάκες του στυλ «Ήρθα για να μείνω» προϊδέαζε για τις προθέσεις της χωρίς όμως να υπολογίζει τους σημερινούς ξενοδόχους του πολιτικού συστήματος.

Η Γιάννα, Τα Νέα και ο ΣΥΡΙΖΑ

Το σχόλιο του δημοσιογράφου των Νέων Γιώργου Παπαχρήστου ότι η Γιάννα ετοιμάζεται για τη δημαρχία της Αθήνας και μάλιστα με χρίσμα από το ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έκπληξη στους λογικά σκεπτόμενους, αμηχανία αλλά και αναταραχή στο πολιτικό σύστημα αλλά και εντονότατες αντιδράσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους.

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε με επίσημη ανακοίνωση πως «τέτοιο θέμα δεν υφίσταται» για να ακολουθήσει η απάντηση της κ. Αγγελοπούλου που κάνει λόγο για «κατασκευή». Με επιστολή της προς τη διεύθυνση των Νέων αναφέρει: «Η πληροφορία, η φήμη, η εκτίμηση του συνεργάτη σας, κ. Γιώργου Παπαχρήστου, στο φύλλο της 1ης Ιουλίου, περί υποψηφιότητάς μου στο Δήμο Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν κάτι περισσότερο από ανακρίβειες, είναι κατασκευή».

«Κατασκευή» ή όχι, ψέμματα η αλήθεια το μόνο σίγουρο είναι πως η Γιάννα Αγγελοπούλου θέλει να επιστρέψει ενώ κάποιοι άλλοι όχι..