Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δέχτηκε σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, Πάνου Παναγιωτόπουλου και του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανού, τον διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Σαμαράς είπε:

«Θέλω να σ’ ευχαριστήσω που τιμάς τα εθνικά μας χρώματα. Θέλω να σ’ ευχαριστήσω και να σου πω ότι είναι μεγάλη συγκίνηση, όλος ο Ελληνικός λαός έχει δει το πόσο αγωνίστηκες από μικρό παιδί, για να βοηθήσεις τα αδέλφια σου και έχεις γίνει παράδειγμα για πολλούς. Και θέλω να σου πω με μεγάλη συγκίνηση και κάτι ακόμα: Να το βγάλω, όπως το αισθάνομαι: Εύχομαι στην Αμερική να τους τρελάνεις με τα καρφώματά σου.

Να είστε καλά, να είστε δυνατοί. Μας δίνεις πολύ μεγάλη χαρά και ευχαριστώ για το καπέλο. Θα σε παρακολουθούμε. Και ήθελα να ξέρετε ότι για μας είναι μια μέρα χαράς που σε βλέπουμε και όλη η Ελλάδα είναι πολύ συγκινημένη μαζί σου. Ευχαριστούμε εκεί που σηκώσατε τη σημαία με τον αδελφό σου. Τους δείξατε έξω και λίγο Ελλάδα.

Θα ήθελα να σου δώσω και ένα εικόνισμα το Άξιον Εστί, να σε φυλάει στις δύσκολες ώρες που θα έχεις εκεί, να τις κάνει πιο εύκολες».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, είπε πως ο πρωθυπουργός ήταν φιλικός και λάτρης του αθλήματος. «Ήξερε από μπάσκετ. Πολύ ωραίος τύπος», δήλωσε και ανέφερε ότι ο κ. Σαμαράς αφού τον ευχαρίστησε συγκινημένος, τον ρώτησε πού πήγε σχολείο και πού μεγάλωσε και του ευχήθηκε υγεία και λαμπρό μέλλον.

«Θα έρχεται να με βλέπει και στην Αμερική», συνέχισε ο αθλητής, και αναφερόμενος στο μέλλον του στο μπάσκετ είπε ότι έχει πολλούς στόχους μπροστά του.

Επίσης, έδειξε την εικόνα που του έδωσε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι και εκείνος δώρισε στον κ. Σαμαρά ένα καπέλο με την υπογραφή του, ενώ μίλησε και με το γιο του πρωθυπουργού που, όπως είπε, είναι μπασκετικός.