Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής ξεπέρασε για ακόμα μια φορά προκαλώντας με δηλώσεις και κάνοντας ρατσιστικά σχόλια για τον μπασκεμπολίστα Γιάννη Αντετοκούμπο. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρομοίασε τον Γιάννη Αντετοκούμπο με χιμπατζή στο ζωολογικό κήπο που κρατά μια μπανάνα και μια σημαία!

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής βρέθηκε στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» προκειμένου να σχολιάσει την πολιτική επικαιρότητα. Όταν οι δημοσιογράφοι του έδειξαν τη φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούμπο στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος σε έναν από αυτούς του ζήτησε να πει απ' έξω το επίθετό του και σημείωσε πως «αν μπορέσετε να το πείτε τότε να τον πείτε και Έλληνα» ενώ διερωτήθηκε αν υπάρχουν πολλοί με ανάλογα επίθετα που έχουν πολεμήσει στο έπος του 1912 ή του 1940.

Όταν οι δημοσιογράφοι αντέδρασαν ο κ. Μιχαλολιάκος προκάλεσε ακόμα περισσότερο λέγοντας πως «και στον ζωολογικό κήπο άμα δώσετε σε ένα χιμπατζή μια μπανάνα και μια σημαία Έλληνας θα είναι» ενώ τόνισε πως ο ίδιος δεν συγκινείται από το γεγονός ότι ο νεαρός Γιάννης σήκωσε την ελληνική σημαία στο NBA.

Στο 20:51 του βίντεο καταγράφεται η επίμαχη δήλωση.