«Μήνυμα» προς τη ΝΔ όσον αφορά στην αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, έστειλε μέσα από την πρωινή εκπομπή radio1d.gr ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «Δημιουργούνται εστίες διαμαρτυρίας που δημιουργούν μία πολιτική πόλωση που μπορεί και να φτάσει και στα άκρα. Κι αυτό θα μπορούσε να είναι το χειρότερο», ενώ σχετικά με τη συζήτηση περί Χρυσής Αυγής σημείωσε: «η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα νεοναζί. Μπορεί η ηγεσία της Χρυσής Αυγής να ασπάζονται αυτή την ιδεολογία. Αλλά για μένα, η βάση υποστήριξης, δηλαδή του κόσμου που στρέφεται προς τη Χρυσή Αυγή, έχουν ως αιτία τη διαμαρτυρία με την κατάσταση κι όχι με τη ναζιστική ιδεολογία. Κι ελπίζω να ακούνε και στη ΝΔ αυτή μου την τοποθέτηση».

Τέλος, πρόσθεσε: «Η διαμαρτυρία στρέφει τον κόσμο προς τα άκρα. Η διαμαρτυρία με την υφιστάμενη κατάσταση και για αυτό δουλειά της πολιτείας, κι αυτής της κυβέρνησης, είναι να παλέψει να εξαλείψει αυτές τις αιτίες θυμού και διαμαρτυρίας από άκρη σε άκρη στην ελληνική κοινωνία».