Κριτική στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης- και θείο του, Κυριάκο Μητσοτάκη φέρεται να άσκησε ο δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή το θέμα των απολύσεων στη Δημοτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο κ. Μπακογιάννης επικρίνει και τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά για την ως τώρα μεταρρυθμιστική πολιτική που ακολουθεί: «Δεν μπορεί κάποιος να τα ρίχνει όλα στον Μανιτάκη ότι δεν έγιναν οι απολύσεις. Ιδιος ήταν ο πρωθυπουργός ως τώρα» είπε.

Όσον αφορά τους χειρισμούς που έγιναν με τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Μπακογιάννης φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα: «Η υπόθεση αναδεικνύει την τραγική αποτυχία του πολιτικού συστήματος να διαχειριστεί την κρίση. Δεν συνιστά ουσιαστική μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, αφού αναδεικνύει περισσότερα προβλήματα απ' ό,τι κλήθηκε να λύσει».

Ωστόσο, ο δήμαρχος Καρπενησίου και γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη δεν σταματά εδώ και ζητεί: «Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να εμφανίσουμε ένα πραγματικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της χώρας με γενναίες πράξεις και απαιτήσεις».

Σχολιάζοντας τα όσα επιχειρούνται στη Δημοτική Αστυνομία, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι «η κατάργηση υπηρεσιών και θεσμών είναι λάθος. Η τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων δεν συνιστά στρατηγική».