Από τις αγαπημένες εφημερίδες της  φαίνεται πως είναι η αμερικανική Huffington Post η οποία ασχολείται συχνά πυκνά μαζί της με εγκωμιαστικά σχόλια και διθυραμβικά προφίλ για την Πρέσβειρα Γιάννα Αγγελοπούλου
 
Λίγες μέρες μετά την συνέντευξή της λοιπόν στην εφημερίδα, σήμερα φιλοξενείται ένα άρθρο της κυρίας Αγγελοπούλου με τίτλο: «Σκέψεις για την Αμερική από την Ελλάδα». 
 
Στο άρθρο της αυτό λοιπόν που εξηγεί για παράδειγμα γιατί επέλεξε το βιβλίο της να κυκλοφορήσει πρώτα στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ελλάδα, αναφέρεται στις ευκαιρίες που δίνει η Αμερική στους ανθρώπους και φέρνει το παράδειγμα του παππού της που δούλεψε στην χαλυβουργεία στην Ιντιάνα για να μπορέσει να  « χαρίσει στην οικογένειά του μια καλύτερη ζωή όταν πλέον επέστρεψε στην Κρήτη, στον τόπο του». 
 
Η κα Αγγελοπούλου σε ένα άρθρο κενό ουσίας που στην καλύτερη περίπτωση θυμίζει σελίδες από νεανικό ημερολόγιο , αναφέρεται στο book tour που έκανε για να προωθήσει το βιβλίο της στις ΗΠΑ. 
 
«Βλέποντας τα τραίνα που μεταφέρουν κάρβουνο αλλά και γενικά την κληρονομιά της χαλυβουργίας, αισθάνθηκα να συνδέομαι άμεσα με την ζωή που έζησε κοντά στο Pittsburgh ο παππούς μου, όσο κι αν η πόλη - αργότερα - αναπτύχθηκε και βρέθηκε να είναι ένα κέντρο ιατρικής, παιδείας και καινοτομίας.
 
Το ταξίδι μου έκλεισα με στάσεις στο San Francisco και το Seattle, πόλεις που περισσότερο συνδέονται με την υψηλή τεχνολογία παρά με την χαλυβουργία», γράφει. 
 
Όπως γράφει εντυπωσιάστηκε από τους ελληνοαμερικανούς αλλά και τους αμερικανούς που συνάντησε και που ρωτούσαν "Πώς μπορώ να βοηθήσω την Ελλάδα;", κάτι που όπως τονίζει για την ίδια ήταν «αποκάλυψη». 
 
Προφανώς για την κα Αγγελοπούλου ήταν αποκάλυψη αν θυμηθεί κανείς πόσο βοήθησε η ίδια τη χώρας της βάζοντας αιφνιδιαστικά «λουκέτο» στις ελληνικές της επιχειρήσεις αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζόμενους,  λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση στη χώρα...