Έντονες επικρίσεις προς την κυβέρνηση, για την εικόνα της στη Βουλή, την ώρα της συζήτησης του κρίσιμου πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης, χαρακτηρίζοντάς την «θλιβερή».

Σχολιάζοντας την απουσία των υπουργών, των οποίων οι αρμοδιότητες αφορούν τα περισσότερα άρθρα του πολυνομοσχεδίου, ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι «είμαι 20 χρόνια στο κοινοβούλιο και δεν έχω δει πιο θλιβερή εικόνα στα έδρανα της κυβέρνησης».

Ο βουλευτής της ΝΔ αρνήθηκε να μιλήσει για το πολυνομοσχέδιο, κάνοντας αναφορά στον υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη λέγοντας ότι έμεινε 6 ώρες στη Βουλή, χωρίς να είναι κοινοβουλευτικός. «Διδάξατε κοινοβουλευτικό ήθος αν και και μη κοινοβουλευτικός» είπε χαρακτηριστικά, εξαπολύοντας πυρά προς τους απόντες υπουργούς.

«Ο κ. Στουρνάρας ήρθε να ακούσει τον υφυπουργό του και έφυγε» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ουδείς από το ΥΠΟΙΚ βρίσκεται στη Βουλή να ακούσει τους συναδέλφους από όλες τις πτέρυγες.

«Ποιος είναι εδώ να απαντήσει από τα αρμόδια υπουργεία;» συμπλήρωσε λέγοντας ότι «είναι θέμα που πρέπει να απασχολήσει και τη Διάσκεψη των Προέδρων». Ο βουλευτής της ΝΔ σημείωσε ότι «είναι σαν να ακούω τις νουθεσίες του πρωθυπουργού, να πηγαίνουν οι υπουργοί στη Βουλή».

Παράλληλα, ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι στους νέους συναδέλφους «που δεν θα ήθελα να τους απογοητεύσω, θα τους έλεγα να φύγουν από την αίθουσα μαζί μου».