Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης

Με κυβερνητικό αεροσκάφος θα ταξιδέψει τελικά αύριο για Άγκυρα ο Αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Την ώρα που γίνονται δραματικές περικοπές για εξοικονόμηση χρημάτων από ότι φαίνεται κάποιοι λειτουργούν σαν τον παλιό καιρό.

Βέβαια, με βάση ΦΕΚ, δικαιούται αλλά το νόμιμο είναι και πάντα ηθικό; Πολλοί πια Έλληνες δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν ούτε το εισιτήριο για το λεωφορείο.

Η επίσκεψη πάντως του Ευ. Βενιζέλου στην Τουρκία θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας και πραγματοποιείται έπειτα από σχετική πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Αχμέτ Νταβούτογλου, στο πλαίσιο της αναλήψεως των νέων του καθηκόντων στο νεοκλασικό της Βασιλίσσης Σοφίας.

Μόλις ολοκληρωθεί η συνάντηση των δύο υπουργών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα επιβιβαστεί στο κυβερνητικό αεροσκάφος το οποίο  θα τον περιμένει «αγκυροβολημένο» στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Και στο αεροδρόμιο της Αθήνας τον Ευ. Βενιζέλο θα τον περιμένει το σούπερ αυτοκίνητο με το οποίο μετακινείται  κόστισε στον έλληνα φορολογούμενο πολίτη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με κάποιους να λένε πως αγοράστηκε πάνω από 700.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι δεν έχει γίνει γνωστή η ατζέντα των συζητήσεων που θα έχουν Βενιζέλος- Νταβούτογλου ούτε και αν υπάρχει ουσιαστικός  λόγο της επισκέψεως του Έλληνα υπουργού στη γείτονα χώρα.