current views are: 1

21 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση06:45

Υπερ των απολύσεων στο Δημόσιο το 60,6% των πολιτών

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής περιλαμβάνονται και ποιότικα στοιχεία εκτός της εκτίμησης ψήφου.

Δημοσίευση 06:45’
αρθρο-newpost

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής περιλαμβάνονται και ποιότικα στοιχεία εκτός της εκτίμησης ψήφου.

Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής περιλαμβάνονται και ποιότικα στοιχεία εκτός της εκτίμησης ψήφου.

Αναλυτικά, εντύπωση προκαλεί ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 60,6% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.  Yπέρ των απολύσεων τάσσονται οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, που τις αποδοκιμάζει σε ποσοστό 73% και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι οπαδοί διχάζονται (υπέρ 47,4% έναντι 50% κατά). Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα στο ερώτημα για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπου υπέρ τάσσονται όλα τα κόμματα και οι μισοί οπαδοί του ΚΚΕ.

Αντιθέτως, η κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική σε ορισμένες άλλες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και απέναντι στην Ευρώπη, που εμπιστεύεται όλο και λιγότερο. 

Στο ερώτημα αν η Ευρώπη θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια απαντά αρνητικά το 70,5% των ερωτηθέντων. Παρ’ όλα αυτά, το 65,2% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και για τον λόγο αυτόν προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ (41,6%) από μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (36,2%). 


σχετικα αρθρα