Σε δημοσκόπηση της Κάπα Research για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής περιλαμβάνονται και ποιότικα στοιχεία εκτός της εκτίμησης ψήφου.

Αναλυτικά, εντύπωση προκαλεί ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 60,6% πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων ενώ το 64,5% τάσσεται υπέρ της άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.  Yπέρ των απολύσεων τάσσονται οι ψηφοφόροι όλων των κομμάτων, με εξαίρεση το ΚΚΕ, που τις αποδοκιμάζει σε ποσοστό 73% και τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι οπαδοί διχάζονται (υπέρ 47,4% έναντι 50% κατά). Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η εικόνα στο ερώτημα για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, όπου υπέρ τάσσονται όλα τα κόμματα και οι μισοί οπαδοί του ΚΚΕ.

Αντιθέτως, η κοινή γνώμη παραμένει επιφυλακτική σε ορισμένες άλλες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και απέναντι στην Ευρώπη, που εμπιστεύεται όλο και λιγότερο. 

Στο ερώτημα αν η Ευρώπη θα κατορθώσει να ξεπεράσει την κρίση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια απαντά αρνητικά το 70,5% των ερωτηθέντων. Παρ' όλα αυτά, το 65,2% τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και για τον λόγο αυτόν προτιμά μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ (41,6%) από μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (36,2%).