Ευθύνες στην αστυνομία, τους χειρισμούς της οποίας χαρακτήρισε «εκδικητικά δολοφονικούς» επιρρίπτει για το θάνατο του δραπέτη Μαριάν Κόλα η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», επικεφαλής της οποίας είναι ο δημοτικος σύμβουλος Αθηναίων με το συνδυασμό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πέτρος Κωνσταντίνου.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Η ΕΛΑΣ προχωράει σε εκτελέσεις εκδίκησης ανοίγοντας ένα επικίνδυνο δρόμο επιβολής θανατικής καταδίκης χωρίς την παραπομπή σε δίκη.  Η ΕΛΑΣ γνώριζε από τον αλβανικό τύπο ότι ο Μαριάν Κόλα βρίσκονταν στην Ελλάδα και ότι οι συγγενείς του αρνούνταν κάθε συμμετοχή του σε απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι. Αυτή η τακτική ανοίγει σκοτεινούς δρόμους για την αυθαίρετη απόφαση του κάθε επικεφαλής αποσπάσματος καταδίωξης να εκτελεί κατά την δικιά του κρίση τον οποιοδήποτε. Το πείραμα ξεκινάει από Αλβανούς μετανάστες για να αξιοποιήσει τη ρατσιστική προπαγάνδα για την εγκληματικότητα που στήνει η ίδια η Αστυνομία και οι κυβερνήσεις χρόνια τώρα».

Και στηλιτεύει, η ανακοίνωση, την δημοσιοποίηση των φωτογραφιών του νεκρού δραπέτη ως προσπάθεια «εθισμού της κοινής γνώμης στην αποδοχή των εκτελέσεων».