current views are: 1

26 Ιουλίου 2013
Δημοσίευση09:35

Κανονικά νερό στην Αίγινα μετά την παρέμβαση Μιχελάκη

Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών λύθηκε προσωρινά τουλάχιστον το θέμα της υδροδότησης της Αίγινας καθώς οι υδρομεταφορείς θα συνεχίσουν να μεταφέρουν νερό στο νησί. 

Δημοσίευση 09:35’
αρθρο-newpost

Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών λύθηκε προσωρινά τουλάχιστον το θέμα της υδροδότησης της Αίγινας καθώς οι υδρομεταφορείς θα συνεχίσουν να μεταφέρουν νερό στο νησί. 

Με προσωπική παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών λύθηκε, προσωρινά τουλάχιστον, το θέμα της υδροδότησης της Αίγινας καθώς οι υδρομεταφορείς θα συνεχίσουν να μεταφέρουν νερό στο νησί. 
 
Χθες, όταν ο δήμαρχος Αίγινας ενημέρωσε τους αρμόδιους πως το νησί έχει ξεμείνει από νερό σήμανε συναγερμός.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα Πειραιά ώστε να διερευνηθούν τα αίτια που δημιούργησαν το σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότηση ενώ επικοινώνησε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος έδωσε εντολή να μεταβεί άμεσα στο νησί υδροφόρα του Πολεμικού Ναυτικού.
 
To υπουργείο Εσωτερικών μάλιστα κάνει λόγο για «ανοικτό εκβιασμό των υδρομεταφορέων» ενώ για το θέμα ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός ο οποίος εξουσιοδότησε τον Γιάννη Μιχελάκη να προχωρήσει στην επίταξη τους.
 
Ωστόσο όπως έγινε γνωστό σήμερα το θέμα που προκλήθηκε σύμφωνα με τον Δήμαρχο από την άρνηση της επιτρόπου Δ. Πειραιά να εγκρίνει την υπογραφή ενταλμάτων συνδεδεμένων με απευθείας ανάθεση για τη μεταφορά του νερού,  επιλύθηκε προσωρινά με τους υδρομεταφορείς να πιάνουν δουλειά. 
 
Η Αίγινα είναι ένα νησί με μεγάλα και χρόνια προβλήματα ύδρευσης ενώ το έργο του υποθαλάσσιου αγωγού που θα μεταφέρει νερό και θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα προσωρινά φαίνεται πως έχει παγώσει.

σχετικα αρθρα