Εντυπωσιασμένος από το Λιμενικό Σώμα δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην επιστημονική κατάρτιση και στο αξιόμαχο των στελεχών του Λιμενικού.

Ο υπουργός, όπως λένε συνεργάτες του, αναγνωρίζει το γεγονός ότι τα στελέχη του Λιμενικού είναι εκείνα που «τρέχουν» μαζί με εκείνον τη λειτουργία του υπουργείου, καθώς το πολιτικό προσωπικό συνολικά όλων των υπηρσιών του υπουργείου πανελλαδικά απαριθμεί μόλις 500 εργαζομένους.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης ευχαριστεί διαρκώς τα στελέχη του Λιμενικού κάνοντας λόγο για το πνεύμα της αυτοθυσίας που επιδεικνύουν, παρά τις περικοπές που έχουν δεχθεί τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης.

«Αν η χώρα έχει κρατηθεί σε περίοδο κρίσης, αυτό οφείλεται στην αυτοθυσία των ενστόλων» ανέφερε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ενωση των Αξιωματικών του Λιμενικού. Αντίστοιχα σε ομιλία του στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού - Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Εκτιμώ ιδιαίτερα το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής κατάρτισης των στελεχών του Λιμενικού και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα αποδειχθεί παραγωγική και ωφέλιμη για το συμφέρον του τόπου».

Και οι έμποροι του Πειραιά συντάχθηκαν με την άποψη αυτή.