Με μια εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΑΜ), βουλευτές και παράγοντες που διατέλεσαν σε δημόσια αιρετά αξιώματα επιχειρούν να αυξήσουν τα συντάξιμα χρόνια και τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους. 

Σημερινό ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» φέρνει στο φως της δημοσιότητας μια «εξαιρετικά επείγουσα» εγκύκλιο του ΕΤΑΜ (Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μισθωτών) σύμφωνα με την οποία όσοι κατείχαν δημόσια αξιώματα θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν προυπηρεσία τόσο στο ΙΚΑ, όσο και στο επικουρικό τους ταμείο, προκείμενου να αυξήσουν τα χρόνια της ασφάλισης τους. 

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο άρθρο 138 του νόμου 4052/2012 και πάνω σε αυτή θα βρουν... πάτημα και οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης για να μπορέσουν και αυτοί να αυξήσουν τα χρόνοια της προυπηρεσίας τους και άρα τις συνταξιοδοτικές απολαβές τους. 

Πιο συγκεκριμένα με το νόμο αλλά και την εγκύκλιο του ΕΤΑΜ, συντάξιμος θεωρείται για βουλευτές που διατέλεσαν υπουργοί και υφυπουργοί καθώς και για δημάρχους και νομάρχες ο χρόνος της κοινοβουλευτικής τους θητείας ή ο χρόνος που θήτευσαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθως μπορούν να εξαγοράσουν το διάστημα αυτό στα ταμεία που ήταν ασφαλισμένοι πριν από την εκλογή τους. Μέσω αυτής της αναγνώρισης θα μπορέσουν όχι μόνο να συμπληρώσουν τα χρόνια που τους λείπουν, αλλά και να αυξήσουν τη σύνταξη τους.  

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την εγκύκλιο