Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις Πυλίων «ΤΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟ» τιμώντας τον ηρωισμό του Βελισσαρίου Καραβία διοργάνωσαν εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, στην Πύλο.

Σε μια σεμνή τελετή ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής στήλης –αφιερώματος στον Πύλιο ναυτικό, Βελισσάριο Καραβία, ο οποίος έσωζε τη ζωή 29 ναυτικών από το φλεγόμενο δεξαμενόπλοιο IRENES SERENADE, στις 23 Φεβρουαρίου 1980 στο λιμάνι της Πύλου. 

«Τον ευγνωμονώ όχι μόνο γιατί αποτελεί παράδειγμα για τη νέα γενιά και γιατί έστησε ένα σύμβολο στην Πύλο, αλλά και γιατί ήταν ο πρώτος μου φίλος που τον αγάπησαν πολλοί, μεταξύ των οποίων ο πατέρας μου Κώστας Σαμαράς και ο γιος μου Κώστας Σαμαράς», τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Στην εκδήλωση, όπως αναφέρει το tharrosnews.gr, εκτός του Πρωθυπουργού και του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Δήμαρχος Πύλου Δημήτρης Καφαντάρης, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Μεσσήνης Παναγιώτης Νίκας και Στάθης Αναστασόπουλος, ο Σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής καθώς και πολιτευτές του νομού.