Σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του κ. Στέλιου Σταυρίδη στο τιμόνι του ΤΑΙΠΕΔ βρίσκονται στο κυβερνητικό επιτελείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου του Ταμείου, Γιάννη Εμίρη.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες τυχόν επιλογή του κ. Εμίρη στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα οδηγήσει σε καθυστερήσεις στο πακέτο των επικείμενων αποκρατικοποιήσεων γεγονός που δεν θέλει με τίποτα η κυβέρνηση ενόψει και της έλευσης της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Εμίρης, δείχνει για κάποιους ως ιδανική επιλογή αφού ο ίδιος κατέχει ήδη τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Μάλιστα προτάθηκε ο ίδιος να διατηρήσει τη θέση του διευθυνόντος συμβούλου και να αποκτήσει ταυτόχρονα και τη θέση του προέδρου του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων για να αποφευγχθούν τυχόν καθυστερήσεις από την αναζήτηση και νέου στελέχους.

Νωρίτερα ο κ. Εμίρης σε δηλώσεις του στο Reuters τόνισε πως το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν θα επηρεαστεί από την παραίτηση Σταυρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Εμίρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων από την ΑΣΟΕΕ και ΜΒΑ από το Columbia Business School, καθώς και Certified Public Accounting στις ΗΠΑ. Εργάσθηκε ως ορκωτός λογιστής στην Price Waterhouse Coopers στη Νέα Υόρκη, ενώ από το 1991 εργάσθηκε στον χώρο της Επενδυτικής Τραπεζικής, ξεκινώντας την καριέρα του στην Alpha Finance. Από το 2004 ήταν επικεφαλής της Διεύθυνσης Επενδυτικής Τραπεζικής και Χρηματοδοτήσεων Project Finance της Alpha Bank. Έχει πραγματοποιήσει πλήθος συμβουλευτικών εργασιών στον χώρο των εξαγορών, συγχωνεύσεων, εταιρικών αναδιαρθρώσεων και κεφαλαιαγοράς, ενώ ήταν υπεύθυνος πολυάριθμων έργων ιδιωτικοποιήσεων. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει χρηματοδοτήσεις σε βάση Project Finance για ενεργειακά έργα, ανάπτυξη υποδομών και εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.