Προκλητικός για ακόμη μία φορά εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τα όσα έπραξε τόσο στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ, όσο και στα όσα εφάρμοσε την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στο BBC δεν δίστασε να δηλώσει ότι τον «έχουν παγιδεύσει», αλλά και να ρίξει τις ευθύνες στον ΣΔΟΕ, ο οποίος όπως είπε δεν ανταποκρίθηκε στα καλέσματα του για να ερευνήσει τη λίστα Λαγκάρντ.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι το ερώτημα παραμένει γιατί δε διερευνήθηκε το αντίγραφο του CD που παρέδωσε στο ΣΔΟΕ. Είπε ότι γίνεται σύγκριση της νέας λίστας από τη Γαλλία με τη λίστα του ΣΔΟΕ, η οποία δεν είναι όμως εκείνη που ο ίδιος είχε παραδώσει και προσέθεσε λέγοντας ότι πολλοί βουλευτές δεν πείστηκαν από την εξάμηνη διαδικασία για την παραπομπή του.

Για ακόμη μία φορά υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που αφαίρεσε τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα, λέγοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο «θα αψηφούσε την κοινή λογική».

Εκεί όμως πραγματικά που έδωσε ρεσιτάλ ο πρώην υπουργός Οικονομικών ήταν όταν η κουβέντα έφτασε στα πεπραγμένα του όσο ήταν στην οδό Νίκης…

«Ήμουν ο άνθρωπος που έκλεισα τη μουσική, άνοιξα τα φώτα και σταμάτησα το πάρτι και σε κανέναν δεν αρέσει ένας τέτοιος άνθρωπος» είπε και δίχως κανένα ίχνος αυτοκριτικής έσπευσε να υπερασπιστεί το έργο του, δηλαδή τις οριζόντιες περικοπές χώρις σχέδιο και πρόγραμμα: 

«Δεν υπάρχει άλλος υπουργός Οικονομικών που να μείωσε το έλλειμμα κατά 6% του ΑΕΠ όπως έκανα κατά τη θητεία μου».

Δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχθεί ότι ο τρόπος που προχώρησε στις περικοπές, ωστόσο είπε ότι ήταν «ο μόνος τρόπος».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, με την οικονομία της χώρας να βρίσκεται στα «τάρταρα» και τους πολίτες να βλέπουν στην καθημερινότητά τους όλο και πιο έντονες τις συνέπειες της βάναυσης λιτότητας που «εγκαινίασε» ο πρώην υπουργός συνεχίζει στο ίδιο τροπάρι...