Σκληρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε κατά της Χρυσής Αυγής ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ιδρυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» με αφορμή τη δωρεά του εθνικιστικού κόμματος την οποία και επέστρεψε πίσω.

«Ήταν λάθος που δέχτηκε ο Αρκτούρος τις 5.000 ευρώ που προσέφερε η Χρυσή Αυγή ως ενίσχυση», είπε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι «η ευαισθητοποίησης της Χρυσής Αυγής δεν την ξεπλένει από τίποτα, ούτε 5 εκατομμύρια ευρώ, γιατί “αυτοί σκοτώνουν“» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης πρόσθεσε ότι δεν δέχεται τίποτα από ναζιστές και γι' αυτό επέστρεψε τα χρήματα. 

«Η Χρυσή Αυγή θέλει να σκοτώνει, άνθρωποι που σκοτώνουν δεν αγαπούν το περιβάλλον», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Επίσης έκανε λόγο για τακτική επικοινωνιακή πολιτική της Χρυσής Αυγής που απευθύνεται σε χαμηλά αισθήματα. 

Ταυτόχρονα ο Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε ότι ο Αρκτούρος θα δέχονταν χρήματα από το ΚΚΕ, καθώς πρόκειται για επαναστατικό κόμμα. 

Άμεση ήταν η απάντηση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Μπουτάρη, είπε ότι δε συνομιλεί «με ανθρώπους που τρέφουν λαγνεία για τον Κεμάλ που κατέσφαξε χιλιάδες Έλληνες», προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα. Είπε ακόμα, ότι «η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει πολύπλευρο οικολογικό έργο» και σημείωσε ότι «οι αρκούδες και οι λύκοι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα».