Μήνυση κατά του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέα Παπαδόπουλου κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος μετά από άρθρο του τελευταίου στο ηλεκτρονικό περιοδικό Μεταρρύθμιση με τίτλο «ώρα να τελειώνουμε». Σε αυτό περιέχονταν χαρακτηρισμοί που απαξίωναν τον υπουργό καθώς γίνονταν λόγος για «πολιτικούς τύπου Αβραμόπουλου». 

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σύμφωνα με το στενό περιβάλλον του, αν και υπεραμύνεται της ελευθερίας έκφρασης, ωστόσο δεν μπορούσε να μείνει απαθής μπροστά στο συγκεκριμένο άρθρο καθώς το θεωρεί άκρως προσβλητικό, άδικο και συκοφαντικό.

Θεώρησε ότι αν σιωπήσει θα είναι σαν να αποδέχεται τα όσα του καταλογίζει και θα ήταν δικαίωση του αρθρογράφου. Ένιωσε ότι αδικείται κατάφωρα καθώς το συγκεκριμένο σχόλιο γράφτηκε κιόλας λίγες μέρες μετά την απόφαση ο αγωγός ΤΑΡ (φυσικού αερίου) να περάσει από την Ελλάδα, κάτι για το οποίο είχε δώσει προσωπικό αγώνα επί ένα χρόνο προκειμένου η Ελλάδα να έχει οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά οφέλη που την βάζουν στο “κάδρο” των κρατών -κόμβων μεταφοράς ενέργειας. Γράφτηκε το άρθρο πριν στεγνώσουν οι υπογραφές της σχετικής συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ. Όσο για τον Ανδρέα Παπαδόπουλο, τον εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ που ασκεί τέτοια απαξιωτική κριτική, θα αρκούσε να ειπωθεί «κοίτα ποιος μιλάει...»