Όσοι γνωρίζουν καλά τον Γιάννη Μιχελάκη απορούν πως την «πάτησε» με την υπόθεση της Σαντορίνης. Μιλάμε για μια υπόθεση που εξέθεσε την Ελλάδα σε αρνητική δημοσιότητα σε ολόκληρο τον κόσμο όπου ταξίδεψε η εικόνα μιας τριτοκοσμικής Ελλάδας που αδυνατεί να προστατεύσει ακόμα και τους τουριστικούς προορισμούς – διαμάντια όπως η Σαντορίνη. 

Μιλάμε για μία προαναγγελθείσα καταστροφή αφού επί σειρά ετών η ΔΕΗ, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με αξιόπιστο και ριζικό τρόπο όπως πχ με την διασύνδεση των Κυκλάδων με την ενδοχώρα με υποβρύχιο καλώδιο , επέλεξε να «επενδύει» κάθε χρόνο σε σκανδαλωδώς υπερτιμολογημένες  ενοικιάσεις ρυπογόνων Ηλεκτροπαραγωγών ζευγών η σε σκανδαλώδεις συμφωνίες συντήρησης με υπερτιμολογημένα ανταλλακτικά που ήδη ερευνώνται από τις Εισαγγελικές Αρχές. 

Και ενώ ευλόγως περιμέναμε να βγουν απολογούμενοι ο αρμόδιος Υπουργός Μανιάτης και ο αρμόδιος Υφυπουργός Παπαγεωργίου, βλέπουμε τον Γιάννη Μιχελάκη να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις και να παίρνει το βάρος της ευθύνης και να  δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα χωρίς να γνωρίζει το παρασκήνιο. Λάθος! 

Τ.Χ.