Ο πάπας Φραγκίσκος έχει δείξει την αγάπη του για τη νεολαία και τις νέες τεχνολογίες και δεν αρνήθηκε την φωτογράφηση με πέντε νέους, η οποία τραβήχθηκε με κινητό smartphone στο εσωτερικό της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου. Η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο, στο Facebook, αλλά και στο Twitter.  

Οι νέοι, προερχόμενοι από την πόλη Πιατσέντσα, του ιταλικού βορρά, συναντήθηκαν με τον ποντίφικα στον 'Αγιο Πέτρο, χωρίς την παρουσία άλλων πιστών ή δημοσιογράφων. Όπως πάντα, επεκράτησε το γνωστό οικείο και άμεσο κλίμα που χαρακτηρίζει τον Αργεντινό ποντίφικα.

«Μια φωτογραφία που τραβήχτηκε όπως ακριβώς συνηθίζουν οι νέοι. Οι εικονιζόμενοι χαμογελούν ενώ η εικόνα δεν έχει κεντραριστεί στην εντέλεια. Με τον τρόπο αυτό, με το γνωστό στυλ των λεγόμενων κοινωνικών δικτύων, δείχνει ακόμη πιο αυθόρμητη και αληθινή», γράφουν οι σχολιαστές.

«Αν και ο πάπας ενδώσει στην μόδα των λεγόμενων «Selfie» φωτογραφιών, με την βοήθεια μόνον ενός κινητού, εμείς χαθήκαμε, δεν έχουμε πια λόγο επαγγελματικής ύπαρξης», σχολιάζει, στο μεταξύ, ο Ρίνο Μπαριλλάρι, ένας από τους γνωστότερους ιταλούς φωτογράφους «παπαράτσι», με σειρά μεγάλων επιτυχιών, από την εποχή της «γλυκιάς ζωής» της Ρώμης.

Λέτε να την ανεβάσει και ίδιος ο ποντίφικας στο λογαριασμό του στο twitter;