«Έκοψε» κάθε συζήτηση για μείωση των φόρων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Σουρνάρας, μετά τις διαρροές για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης

Μόλις χθες, το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΙΝΕ ΓΣΕΕ) στην ετήσια έκθεσή του ανέφερε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 20 χρόνια προκειμένου να δημιουργηθούν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας και να μειωθεί το ποσοστό της ανεργίας κάτω από το 10%.

Στις δυσοίωνες αυτές προβλέψεις, ο κ. Στουρνάρας «απάντησε» στην «Καθημερινή»: «Δεν είναι ώρα για μείωση φόρων. Δεν έχουμε πετύχει ακόμη πρωτογενές πλεόνασμα. Είμαστε στον σωστό δρόμο, έχουμε καλύψει τα 2/3 της δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απέχουμε ακόμη από τον τελικό στόχο. 

Με τις οικονομικές συνθήκες στη χώρα να χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα και πολλούς Έλληνες να δυσκολεύονται να καλύψουν βασικές ανάγκες, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να στρουθοκαμηλίζει και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να γεμίσει τα κρατικά ταμεία, αγνοώντας τις επιταγές και τις ανάγκες της κοινωνίας.

Πάντως, με τον χειμώνα να είναι προ των πυλών, η κυβέρνηση καλό θα ήταν να σκεφτεί έστω μια μικρή μείωση του φόρου, για να μην ξεπαγιάσει πάλι η χώρα, απειλώντας τη ζωή ανθρώπων.

Ν. Μ.