Την οργή, αλλά συνάμα και την απορία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για την σκοπιμότητα που εξυπηρετεί το δημοσίευμα, προκάλεσε η διαρροή σε μερίδα του τύπου μίας παλαιότερης δήλωσης του σε τηλεοπτικό κανάλι ως βουλευτής για τα ακίνητα.

Για να θυμίσουμε, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε δηλώσει πριν από πέντε μήνες ότι υπάρχουν ιδιοκτήτες πολλών ακινήτων, οι οποίοι παρότι δε δηλώνουν εισοδήματα, είναι ουσιαστικά κάτοχοι μεγάλης περιουσίας αλλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

Σε καμία των περιπτώσεων, όπως αναφέρει ο ίδιος ο Υπουργός, δεν είχε αναφερθεί στην πρώτη κατοικία, όπου είναι άλλωστε καταγεγραμμένη η άποψη του δημόσια ότι πρέπει να προστατεύεται από τον νόμο και να μην υπάρχει άρση των πλειστηριασμών.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν περικοπεί τα εισοδήματα τους, διαβιούν δύσκολα και παρόλα αυτά πληρώνουν τις δόσεις τους ή έχουν προβεί σε διακανονισμούς με τις τράπεζες. Και υπάρχουν και άλλες κατηγορίες πολιτών που παρότι κατέχουν μεγάλη περιουσία είναι συστηματικά ασυνεπείς. Σε αυτούς αναφερόμουν!», υπογράμμιζε χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του στο Υπουργείο.