Επιστολή- κάλεσμα για μια ευρεία συσπειρωμένη Κεντροαριστερά απέστειλε ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέας Λοβέρδος, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη αλλά και στους ανεξάρτητους βουλευτές που προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς.

Στόχος του Ανδρέα Λοβέρδου είναι να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν για τις προοπτικές μιας ενωμένης Κεντροαριστεράς σε μια τόσο κρίσιμη πολιτικά περίοδο για τη χώρα. 

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και κατά τα εγκαίνια των γραφείων της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, «ας καθίσουμε, λοιπόν, σε ένα στρογγυλό τραπέζι για να καταλήξουμε σε μια κοινή πρόταση. Θα απευθυνθούμε σήμερα με επιστολή μας στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ κ Κουβέλη, καθώς και στους πέντε ανεξάρτητους βουλευτές του πολιτικού μας χώρου.

Είμαστε όλοι μαζί σαράντα εννέα. Ας κάνουμε τώρα την αρχή. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα έχουμε αποδείξει πως μπορούμε. Δίχως κούφια λόγια και φανφάρες. Η δική μας πρόταση έχει ως βάση της την απόκτηση αυτών που μας λείπουν. Τα τετριμμένα του μεταπολιτευτικού συστήματος δεν έρχονται πρώτα. Τα περί εκλογικών νόμων κοκ καλά είναι, αλλά όχι ως πρώτες προτεραιότητες. Πρώτες προτεραιότητες είναι οι ριζοσπαστικές αλλαγές στη Διοίκηση, τη Δικαιοσύνη και τη συμμετοχή του πολίτη».