Τη δική της απάντηση έδωσε η Έλενα Ακρίτα στο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά  ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα εάν της καταβάλλεται ακόμα η σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα.

Στην ερώτηση του βουλευτή απάντησε εγγράφως το υπουργείο Οικονομικών - έγγραφο που επίσης αναρτά στο λογαριασμό της στο facebook η Έλενα Ακρίτα και στο οποίο αναφέρεται: «η καταβολή του μεριδίου σύνταξής της ανεστάλη από 21/7/2010 λόγω εισοδηματικών κριτηρίων και έκτοτε δεν της καταβάλλεται».

Η ίδια, αναφέρει στην απάντησή της:
«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα εάν μου καταβάλλεται ακόμα η σύνταξη προς τιμήν του πατέρα μου Λουκή Ακρίτα. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Δεν μου καταβάλλεται καμία σύνταξη εδώ και χρόνια. Αναλυτικά, το κείμενο του Υπουργείου Οικονομικών το αναρτώ εδώ.

Η δική μου απάντηση σε σας (και σε κανέναν άλλον) είναι:

1. Τη σύνταξη αυτή την σταμάτησε η χούντα και δεν καταβαλλόταν επί 7 χρόνια.

2. Παρ’ όλο που, ως παντρεμένη, είχα νόμιμο δικαίωμα στο ¼ της σύνταξης, ποτέ δεν εισέπραξα αυτά τα χρήματα όσο διαρκέσανε οι δυο γάμοι μου (σύνολο 12 χρόνια). Κι αυτό το έπραττα, με βάση το προσωπικό μου αξιακό σύστημα.

3. Με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, έκρινα σωστό να μην προχωρήσω σε διαδικασίες που θα μου επέτρεπαν τη συνέχιση της καταβολής της - σε χρόνια τόσο δύσκολα για τον τόπο μας. Τέλος, τονίζω ότι η σύνταξη ήταν απολύτως νόμιμη και αυτό προκύπτει από όλα τα σχετικά έγγραφα.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ»!