Η αδυναμία του υπουργείου Οικονομικών να διαχειριστεί τον παράγοντα «Φόροι» είναι για γέλια και για κλάματα. Στο υπουργείο οικονομικών λέει πασχίζουν να αυξήσουν τις εισπράξεις φόρων από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δεν πληρώνουν.

Οι έλεγχοι είναι αυστηροί και οι φοροφυγάδες κυνηγούνται καθημερινά και φυσικά καλούνται να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα. Καλώς μέχρις εδώ. Ωστόσο στην ίδια μοίρα με τους φοροφυγάδες φαίνεται ότι μπαίνουν και αυτοί που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους.

Επιχειρήσεις και πολίτες που πλήρωσαν κανονικά στην ώρα τους την περασμένη εβδομάδα τις οφειλές τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμα καθώς το σύστημα taxisnet του υπουργείου Οικονομικών, δεν ενημερώθηκε ακόμη τέσσερις ημέρες μετά την πληρωμή, για την καταβολή του ποσού.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οφειλές να κηρύσσονται εκπρόθεσμες, οι φορολογούμενοι να μην μπορούν να πάρουν ενημερότητα και φυσικά να χρεώνονται με προσαυξήσεις...

Για ακόμη μια φορά το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών δεν λειτουργεί σωστά και φυσικά τις συνέπειες τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι. Καλό λοιπόν θα ήταν ο κ. Θεοχάρης να αφήσει για λίγο τα σχόλια μέσω twitter και να εξηγήσει που οφείλεται η σοβαρή δυσλειτουργία του taxisnet.

ΑΓΓ.ΚΙΛ.