Ο Γιώργος Μουρούτης, επισήμως, έχει μια και μοναδική αρμοδιότητα: Να ενημερώνει τον Τύπο και κατ’ επέκταση τους δημοσιογράφους όταν αυτοί χρειάζονται (άμεσα) πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Πρωθυπουργού. Αυτή είναι η δουλειά του. Τώρα εάν μετέχει σε πρωινά τέια ή καφέδες αυτό μάλλον αφορά μόνο τον ίδιο.

Αυτό, λοιπόν, το επίσημο καθήκον του εκτιμώ ότι δεν του απαγορεύει να δίνει συγχαρητήρια στην νεοεκλεγείσα πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου. Μπορεί να έχει κοινωνικές σχέσεις όπως έχει και ο Νίκος Παππάς στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος της ΔΗΜΑΡ αλλά και όλοι οι υπεύθυνοι Τύπου των κομμάτων.

Και καλά κάνουν.

Κακό θα ήταν εάν αυτές οι σχέσεις επηρεάζουν το αποτέλεσμα των πράξεων της προέδρου της ΕΣΗΕΑ για παράδειγμα.

Ο Γιώργος Μουρούτης πάντως ήξερε ότι θα δεχθεί νέο κύκλο επιθέσεων μετά την νέα ανάρτηση του στο διαδίκτυο δίνοντας για μια ακόμα φορά συγχαρητήρια στην κυρία Αντωνιάδου.

Αλλά ουδόλως με απασχολούν οι δημόσιες σχέσεις του διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού. Αυτό που έχει σημασία είναι να δίνει άμεσα έγκυρες και ασφαλείς πληροφορίες πέρα από τα συγχαρητήρια. Εάν αυτό το κάνει τα υπόλοιπα δεν νομίζω ότι έχουν ιδιαίτερη αξία. Και επαναλαμβάνω ότι καμία προσωπική σχέση δεν μπορεί να επηρεάζει ούτε την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ αλλά ούτε κανέναν άλλον δημοσιογράφο.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανάρτησης του Μουρούτη στο Facebook:

«Συγχαρητήρια και καλή θητεία στην Μαρία Αντωνιάδου για την ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου της ΕΣΗΕΑ.
ΥΓ. Την προηγούμενη φορά που την συνεχάρην δημοσίως, η Μαρία καταγγέλθηκε δημοσίως (όπως και εγώ) με σφοδρότητα από τους “δημοκράτες” της Αριστερής δημοσιογραφίας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι για ορισμένους, τα συγχαρητήρια γίνονται αποδεκτά, μόνον αν έχουν αριστερό πρόσημο…

Αδιαφορώντας για τον νέο γύρο ύβρεων που θα ακολουθήσει, συγχαίρω και πάλι, με όλη μου την καρδιά, τη Μαρία Αντωνιάδου, μία αυτοδημιούργητη, άξια, έντιμη και ικανή δημοσιογράφο για την επιτυχία της.

Είμαι βέβαιος ότι θα κάνει το καλύτερο για τον κλάδο της».

Με εκτίμηση
Ο Θείος