Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να οραματιζόταν την Ελλάδα ως «Δανία του Νότου», όμως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, το πάει ένα βήμα παραπέρα, θέλοντας να κάνει τη χώρα... Αμερική!

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ για το θέμα της διάθεσης «ληγμένων» τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις, ο υπουργός Ανάπτυξης μετέφερε την εμπειρία του από την Αμερική, δηλώνοντας: «Θα σας πω κάτι και να μου επιτρέψετε να σας μεταφέρω την εμπειρία, γιατί έζησα το θέμα αυτό για πολλά χρόνια στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αμερική. Εκεί τι γινόταν; Λίγο πριν λήξει ένα προϊόν, βάσει της ημερομηνίας που αναγράφεται στην ετικέτα του και λίγο πριν έρθει αυτή η ημερομηνία, το σούπερ μάρκετ είχε ένα σετ από ράφια, τα προϊόντα αυτά είχαν ως ένδειξη μια μεγάλη κίτρινη ετικέτα και τα διέθετε προς πώληση έχοντας μειώσει κατά περίπου 20% την τιμή του και επέλεγε ο καταναλωτής αν θα το αγόραζε ή όχι γνωρίζοντας όμως ότι έχει μικρή διάρκεια έως τη λήξη του». 

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Τσαυτάρη, το σύστημα αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει και στην Ελλάδα, με απαραίτητη προϋπόθεση τους επισταμένους ελέγχους.

Ν. Μ.