Το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, εμφανίζει όλο και περισσότερο αντιπολιτευτική διάθεση, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και την πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται στη χώρα.

Λίγους μόλις μήνες μετά τη δήλωσή του ότι πλέον «το παζάρι για τον κατώτατο μισθό είναι άνευ αντικειμένου», ο κ. Δασκαλόπουλος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς να κοιτάξουν κατάματα την οικονομική πραγματικότητα και να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ενώ σχεδόν τρεις μήνες νωρίτερα διατράνωνε ότι η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας είναι ένα «αδειανό πουκάμισο», σήμερα έρχεται και ανασκευάζει κατά κάποιον τρόπο τα λεγόμενά του, σε μια προσπάθεια να… ταχθεί στο πλευρό της κοινωνίας.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην επιστολή αναφέρει: «Χρειάζεται να γίνει μια έστω δειλή αντιστροφή της κρίσης, καθώς ακόμα και αν οι εταίροι μας αποδειχθούν υπομονετικοί, η υπομονή των Ελλήνων πολιτών εξαντλείται».

Το ζητούμενο ωστόσο που προκύπτει είναι πως κάποια στιγμή ο κ. Δασκαλόπουλος πρέπει και ο ίδιος να κάνει την αυτοκριτική του και να αναρωτηθεί πως η επιχειρηματική ελίτ και οι βιομήχανοι της χώρας έχουν συνεισφέρει στην κρίση και κατ' επέκταση κατά πόσο έχουν προσπαθήσει να την αντιμετωπίσουν. 

Ν. Μ.