Με νικητή στα σημεία τον Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο έληξε το μπρα ντε φερ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ανοίγει ο δρόμος ώστε να καταβληθούν δεδουλευμένα μηνών στους εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων. 

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται οι «άσπονδοι» φίλοι του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο «χρεώνουν» ότι έφθασε 11 Σεπτεμβρίου προκειμένου να εκδοθεί μία Πράξη έτοιμη εδώ και πάνω από ένα μήνα. Υπενθυμίζεται ότι περί τα μέσα Αυγούστου είχε αποσοβηθεί στο παρά πέντε μία μίνι κυβερνητική κρίση όταν η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας απείλησε μέχρι και με παραίτηση, εξαιτίας της άρνησης του υπουργείου Οικονομικών να αποδεχθεί, τότε, την ΠΝΠ υπό το φόβο των αντιδράσεων της τρόικας.

Η κ. Γεννηματά παρέμεινε εν τέλει στην κυβέρνηση (σ.σ. και λίγες ημέρες μετά άφησε να διαρρεύσουν οι θέσεις της τρόικας για λουκέτο στην αμυντική βιομηχανία) ενώ δράση ανέλαβε πλέον ο Γραμματέας της Κυβέρνησης ώστε να πείσει το Μαξίμου να προχωρήσει η έκδοση της Πράξης και να πληρωθεί το προσωπικό.

Αυτό κατέστη εφικτό τελικά χθες, με το όνομα του κ. Στουρνάρα να φιγουράρει πρώτο – πρώτο στη λίστα των υπουργών, μετά τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο.

Γ.Τ

 

TAGS