Το αναγνωρίζουν όλοι οι δημοσκόποι. Η Χρυσή Αυγή μετά το συνονθύλευμα των ψηφοφόρων που τη στήριξαν τον Ιούνιο του 2012 (σχεδόν ένας προς ένας δεξιοί – πασοκοαριστεροί) κερδίζει έδαφος στον καθαρά συντηρητικό χώρο, με άλλα λόγια τρώει τις σάρκες της Νέας Δημοκρατίας.

Και πλέον αναζητείται τρόπος αναχαίτισης, αν και όπως αναγνώρισε και ο ίδιος ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη, τα άκρα θα περιοριστούν μέσω της βελτίωσης του οικονομικού και κοινωνικού κλίματος.

Μέχρι τότε, ωστόσο, θα επιχειρηθεί ο επαναπατρισμός με άλλους τρόπους. «Αμφισβητώ ότι πρέπει να τοποθετούμε δεξιά τη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Βασικό συστατικό της Δεξιάς είναι η υπεράσπιση της ελευθερίας.

Όποιος δεν υπερασπίζεται την ελευθερία, δεν μπορεί εννοιολογικά να εντάσσεται στη Δεξιά» ανέφερε χθες ο Μάκης Βορίδης, ένα 24ώρο μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ο Βορίδης, ισχυρίζονται αρκετοί, θα ήταν ιδανικός υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Το σενάριο «έπαιξε», το Μαξίμου δεν μιλά ενώ και ο ίδιος εμφανίζεται μάλλον αρνητικός καθώς θέλει να παραμείνει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Τώρα, αν μπορεί να πείσει ότι η δικιά του δεξιά είναι ελκυστικότερη, μένει να αποδειχθεί.

Τ.Τ.