Παλαιότερες δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «μάζεψε» το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ για να απαντήσει, χωρίς άλλα σχόλια, στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τη ΔΕΘ δήλωσε: «Εμένα δεν με έχετε ακούσει ποτέ να μιλάω για χούντα, ούτε τα στελέχη μας μιλάνε για χούντα».

Το δελτίο τύπου περιλαμβάνει δηλώσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Δημήτρη Στρατούλη, του Νίκου Βούτση, του Βασίλη Διαμαντόπουλου, του Στάθη Παναγούλη αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

 

«Δεν υπήρξε ποτέ μεγαλύτερη αναντιστοιχία της κοινής γνώμης και της βούλησης του λαού από την ασκούμενη και εφαρμοζόμενη πολιτική από την κυβέρνηση παρά μόνο στην επταετία. Αλλά βλέπουμε συμπτώματα όμοια μ’ αυτά που βλέπαμε στην επταετία...».
Αλέξης Τσίπρας Οκτώβριος 2011

Ο κ. Παπανδρέου «έχει ξεπεράσει πια και την Θάτσερ, έχει ξεπεράσει και τον Πινοσέτ και φαίνεται τελικά ότι προκειμένου να κρατηθεί λίγο ακόμα στην εξουσία, είναι αδίστακτος. Ό,τι του ζητήσουν, θα το εξαγγείλει».
Αλέξης Τσίπρας, Μάιος 2011

 «Η Χούντα το έκανε καλύτερα».
Ζωή Κωνσταντοπούλου Ιούλιος 2013

«Αυτή την στιγμή στην χώρα έχουμε κοινοβουλευτική χούντα. Απ΄εδώ και πέρα το λόγο έχει ο λαός».
Στάθης Παναγούλης Ιούλιος 2013

«Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί βάρβαρες αντιδημοκρατικές, αντισυνταγματικές και παράνομες μεθόδους κοινοβουλευτικής χούντας».
Δημήτρης Στρατούλης Ιανουάριος 2013

«Επιβάλλετε στη χώρα αδίστακτη μνημονιακή χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα και καταθέτετε στη βουλή ένα νομοσχέδιο τέρας και σφαγείο».
Παναγιώτης Λαφαζάνης Νοέμβριος 2012

«Διακυβέρνηση της χώρας με τις χουντικής έμπνευσης, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επί παντός επιστητού».
 Νίκος Βούτσης   Δεκέμβριος 2012

«Το πραγματικό δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία».
Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ, Ιούλιος 2013.