Στήριξη στην προεκλογική τους προσπάθεια, με αντάλλαγμα μία δήλωση υπέρ της επιστροφής του κατοχικού δανείου και της καταβολής των πολεμικών αποζημιώσεων λέγεται ότι θα προσφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στους φίλους και συντρόφους του γερμανικού Die Linke. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ομιλητής στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του γερμανικού αριστερού κόμματος Die Linke, την Πέμπτη. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της Αριστεράς στην Ευρώπη και, πιθανά, ο υποψήφιος της Αριστεράς για την Προεδρία της Κομισιόν.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να εκμαιεύσει από τα στελέχη του «αδελφού» γερμανικού κόμματος μια δημόσια δήλωση υποστήριξης στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί διεκδίκησης επιστροφής του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία. 

Το σενάριο είναι πολύ καλό. Μένει να φανεί αν θα είναι αληθινό κι αν οι «γερμανοί φίλοι» θα κάνουν τη χάρη στον Αλέξη Τσίπρα. Μόλις προ δύο ημερών ο συμπρόεδρος του Die Linke, Μπερντ Ρίξινγκερ αρνήθηκε, στην εφημερίδα Handelsblatt, ότι η επιστροφή του κατοχικού δανείου «δεν είναι η σωστή λύση για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης στην Ελλάδα».

Στην Κουμουνδούρου σημειώνουν, βέβαια, ότι η... συλλογή απόφαση του Die Linke είναι υπέρ των ελληνικών θέσεων. Πάντως, να απευθυνθεί ο Ρίξινγκερ στους συγκεντρωμένους και να τους καλέσει να αποπληρώσουν το δάνειο προς τους Έλληνες, μοιάζει μάλλον απίθανο... 
 

Τ.Τ