Οι σοκαριστικές αμοιβές των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστοτικής Σταθερότητας, αλλά και τα υπέρογκα έξοδα του ταμείου, που σε καιρούς κρίσης προκαλούν το κοινό αίσθημα είναι μόνο μία πτυχή αυτού του σοβαρού θέματος.

Οι μισθοί πολλών χιλιάδων ευρώ,  που λαμβάνουν τα  golden boys του ΤΧΣ -και φτάνουν μέχρι και τα 215.000 ευρώ ετησίως- αρκούν για να θρέψουν πολλές οικογένειες που υποφέρουν από τις συνέπειες της λιτότητας που εφαρμόζεται εις το όνομα της «εξυγίανσης» της ελληνικής οικονομίας.

Ποιος όμως είναι ο εμπνευστής το διορισμού των μελών του… «χρυσού» ταμείου; Ο Χάρης Σταματόπουλος στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος και παλιός γνώριμος τόσο της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και των εκσυγχρονιστών του Κώστα Σημίτη, ο οποίος ήταν στην αρμόδια επιτροπή που έκανε την επιλογή για το ΤΧΣ.

Και πριν αναλάβει αυτόν αυτό τον ρόλο, ο κ. Σταματόπουλος έκανε ένα πέρασμα από τον προεδρικό θώκο του ΟΠΑΠ, αφού δύο μόλις μήνες μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 2009 διορίστηκε πρόεδρος του Οργανισμού και το 2011 υπέβαλε την παραίτησή του.

Άνθρωπος του ΠΑΣΟΚ, ο εν λόγω κύριος βρέθηκε το 1998 στον θώκο της Ιονικής Τράπεζας, με εντολή του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου να προχωρήσει την πώληση της στην Alpha Bank.

Αξέχαστες δε, θα μείνουν οι αντιδράσεις των εργαζομένων της Ιονικής σε μία γενική συνέλευση όταν ανακοινώσε την πρόθεση της διοίκησης να ολοκληρωθεί το deal.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.