Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τα «κελεύσματα» του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, να «λιντσαριστεί» ο δήμαρχος του Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστος Πάχτας.

Τα όσα είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, είναι το λιγότερο κατακριτέα, ο σάλος που ακολούθησε ήταν φυσικό ακόλουθο, με τον κ. Πάχτα να ζητεί την παραδειγματική τιμωρία του κ. Καμμένου.

Είναι όμως τόσο «αθώος» ο δήμαρχος Αριστοτέλη όσο τον παρουσιάζουν κάποιοι; Η μήπως τελικά ο έλληνας έχει τόσο κοντή μνήμη που δεν θυμάται το «ποιόν» ενός εκ των αγαπημένων παιδιών του Κώστα Σημίτη;

Πριν περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πάχτας βρέθηκε στα έδρανα του κοινοβουλίου ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ διατέλεσε υφυπουργός Οικονομίας κατά την περίοδο του λεγόμενου Εκσυγχρονισμού από το 1996 έως 
και το 2004.

Τότε ήταν λοιπόν που προσπάθησε να περάσει από το Κοινοβούλιο «φωτογραφική» τροπολογία αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων περίπου 17.000 στρεμμάτων υπέρ γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην Χαλκιδική.

Η υπόθεση τότε είχε προκαλέσει σάλο, για πολλούς ήταν η χαριστική βολή της διακυβέρνησης Σημίτη και είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Πάχτας να εκδιωχθεί κακήν - κακώς από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και να παραιτηθεί από τη θέση του υφυπουργού.

Ενεργός δε, ήταν ο ρόλος του και στην υπόθεση της αποχώρησης από τα μεταλλεία Κασσάνδας στη Χαλκιδική της TVX Gold το 2003, αλλά και στο γεγονός ότι τις υποχρεώσεις της Καναδικής εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους, και στο κράτος τις ανέλαβε το ίδιο το δημόσιο, με τις ανάλογες χασούρες…

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν το γεγονός ότι εκείνη την εποχή - όπως λένε οι κακές γλώσσες- ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας ήταν «κόκκινο πανί» για πολλούς υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη.

ΠΑΝ.ΒΕΛ